duminică, 1 martie 2009

Citate favorite

"Trăim cu frenezie o flecăreală continuă, mulţumiţi că avem ce bârfi, fără să ne pese că ţara în care locuim ar putea fi părăsită de istorie."-O.Paler

"Cand iubirea a gustat pentru prima data buzele unei fiinte omenesti, aceasta a inceput sa cante." (Deepak Chopra - Calea spre iubire)

"Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins." (Plutarh)

Interviu cu Dumnezeu - Octavian Paler
-" Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Daca ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zambit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni? Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca…., iar apoi tanjesc iar sa fie copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani……iar apoi isi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul;ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp.
Apoi am intrebat:
- Ca parinte, care ar fi cateva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copiii tai?
- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc…..si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu inca nu stiu sa-si exprime
sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insisi.
- Multumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie? Dumnezeu m-a privit zambind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna."

"Nu exista, credeti, fraternitate decat intre oameni? Nu, nu-i adevarat. Si nu putem fi frati chiar cu toti oamenii. Unii sunt imblanzitori. Altii, imblanziti, nesupusi sau victime. Unii tipa. Altii isi aseaza pe fata masca de sticla si nu mai aud nimic. Pot sa ma simt frate cu toti ?" (Octavian Paler -Viata pe un peron)

"Nu-i adevărată povestea că oamenii au descoperit focul
lovind două pietre.
Focul a apărut altfel, cînd singurătatea primului om
s-a lovit de prima întrebare,
cînd un om s-a gîndit să prefacă rănile lui în speranţă,
să-şi lumineze mîinile
şi teama de el.
Poate focul n-a fost decît un mijloc de a lupta
împotriva cenuşii,
cînd vulturii coboară în noi
şi ne temem." (O.Paler - Focul)

"Da-mi fiecare clipa a prezentului tau, fiindca ea reprezinta viitorul clipei trecute si astfel sa fiu doar al meu."

"Marile realizari sunt atinse nu prin putere ci prin perseverenta." (Samuel Johnson)

"Stai deoparte de oamenii care iti iau in ras ambitiile. Oamenii marunti mereu fac asta, in schimb cei mari te fac sa crezi ca si tu poti ajunge mare." (Mark Twain)

"Pe muntii adevarului nu poti urca in van: fie vei atinge un punct mai inalt azi, fie te vei antrena pentru a ajunge mai sus maine." (Friedrich Nietzsche)

"Daca judeci oamenii, nu vei avea suficient timp sa-i iubesti." (Maica Tereza)

"Sunt lucruri in care trebuie sa crezi pentru a le putea vedea." (Cervantes)

"Omul fara Dumnezeu este un scormonitor." (Petre Tutea)

"Suferinta este calea regala a vietii." (Imitatio Hristi)

"Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim." (Douglas M. Lawson)

Un comentariu:

  1. favorite Oricine are un suflet, mai bun sau mai rau, insa sufletul acesta sufera! Respingerile dor, nepasarea te dezamageste. Poate nu ai cerut nimic decat intelegere, decat putina afectiune pe care nu aveai de unde s-o ai. Nu cred ca e prea mult, n-are cum sa fie.
    De ce in loc de aceasta intelegere ai deziluzii, de ce nu exista o clipa de fericire pe care sa n-o platesti cu varf si indesat? Cu ce ai gresit in lumea asta?
    Ai vrut prea putin, ai fost prea afectuos, prea bun cu cei din jurul tau? Asta sa fie greseala?
    Uneori imi spun ca unii oameni accepta prea mult pentru o clipa de bucurie! Au simtit cu adevarat acea bucurie? Fericirea mult dorita? Da, poate au simtit. Ce si cat au platit in schimb? A meritat?
    Si tot asa, in timp, adunand deziluzii, suparari, clipe de suferinta inutile, iti dai seama la un moment dat ca viata a trecut pe langa tine, ca ai iubire de oferit si nu ai cui, ca ai vrea sa simti alinarea unor brate in jurul tau, ca te-ai milogit pentru o vorba buna, ca ai avea atata dragoste de dat!Pacat ca asa ceva nu se intampla si tot alergi pe un drum presarat cu idei aiurea, cu ganduri care te strivesc, cu lacrimi amare care iti curg pe obraz fara sa vrei.
    Si anii trec, viata se duce, amintirile, rele sau bune, vor ramane in inima ta intotdeauna. Rautatea te va inconjura mereu, la fel ca si indiferenta.k asa sunt oamenii ...rai... Intr-o zi te vei intreba ce cauti aici,pe acest pamant... ce mai speri, ce mai vrei? Cine va gasi raspunsul la aceste intrebari?...NIMENI..asta e viata multe intrebari...fara raspuns:-s

    RăspundețiȘtergere